Abcoude

Afgelopen zondag is in Abcoude het eerste Fuyiama toernooi van dit seizoen gehouden. Naast de leerlingen uit Wilnis deden er ook leerlingen mee van de groepen in Uithoorn bij Plux en Borus Kinderopvang

Het was een leuke wedstrijddag met voor iedereen een verdiende medaille.

🥇Judoschool Blaauw feliciteert Bjorn en Boaz met het behalen van hun eerste prijs

🥈2e plaatsen waren er voor: Jens, Luc, Luuk, Quinten, Roan, Thijmen, Tom Z. en Tom H.

🥉3e plaatsen waren er voor: Amber, Ayden, Björn, Calcin, Emma, Jesse, Julia, Lars, Levi, Mecx, Nigel, Nikita, Nikola, Olivier, Raf, Ruben, Sebastian, Sylvie, Ties, Wesley, Yasmine

 

 
Amsterdam city swim
 

Afgelopen zondag heeft Martijn samen met Ricardo, een vriend van Martijn, de Amsterdam City swim gedaan door de Amsterdamse grachten. Bij de Amsterdam City Swim leg je 2,1 km zwemmend af in de grachten van Amsterdam met de bedoeling om naast deze uitdaging zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte ALS.

 

Tijdens de opening hebben bekende Nederlanders, zoals Pieter van de Hoogenband en Rene Froger, nog een toespraak gehouden of gezongen. Hierna gingen de deelnemers in verschillende waves het water in. Martijn ging om 14:15 uur het water in. Ondanks dat het water koud was hield zijn wetsuit hem warm en wist hij ondersteund door zijn ouders, vrienden en een oom de pittige tocht te volbrengen. Het streven was om de afstand in een uur af te leggen maar dat is net niet gelukt. Ze hebben er een uur en 1 minuut overgedaan.

 

Martijn heeft €590 opgehaald voor onderzoek om de ziekte ALS te bestrijden. In totaal is er meer dan 1 miljoen euro opgehaald door de zwemmers. Bij deze wil Martijn iedereen die een donatie heeft gedaan bedanken.

Tot eind september kan er nog gedoneerd worden via de site https://www.amsterdamcityswim.nl/doneren


 


 
Examens locaties Uithoorn

In de week van 24 juni hebben ook de leerlingen van de locaties in Uithoorn examens gedaan. Ondanks dat het erg warm was hebben ze een goed examen gedaan en allemaal hun geleerde technieken kunnen laten zien.
 

 
 
Examens locatie Wilnis  

Van 13 juni t.m. 22 juni hebben de leerlingen van de locatie Wilnis examen gedaan. Onder belangstelling van ouders, opa's en oma's lieten zij hun geleerde technieken zien.

 
 
Tweede week clubkampioenschappen  
 
Ook tijdens het 2e weekend van de clubkampioenschappen waren er weer vele spannende partijen. Omdat veel deelnemers aan elkaar gewaagd waren werden er veel partijen via een golden score beslist. 
 
De clubkampioenen 🏆 van het 2e weekend zijn: Amy Dekkers, Bram Koenders, Daan van Scheppingen, Erlend Keune, Iris Swagemakers, Jorn Hansen, Julia Zanting, Nico Broersen, Nigel Enthoven, Ruben Duijn, Sylvie van Eekelen, Thijs Polman, Vincent Borsje 
 
 

Eerste week clubkampioenschappen 
 
Op 7 april is het eerste weekend van de clubkampioenschappen gehouden. Dit jaar deden ook de leerlingen uit Uithoorn mee. De jongste leerlingen van Judoschool Blaauw hebben gestreden voor wat ze waard waren en er waren veel spannende partijen.
Op zondag 14 april zijn de meisjes aan de beurt, de oudere jeugd en de senioren.
 
De volgende leden zich clubkampioen🏆 van 2019 noemen: 
Beau Schreiber, Björn van Kesteren, Conrad Hoving, Daniel Duijn, Luc Godfried, Mark van der Eijk, Mathieu Antonis, Mecx Burg, Noah Hofstede, Ruben Meijer 
 
 
 
Fuyiama in Diemen
 
Vandaag hebben 27 deelnemers meegedaan in Diemen.
 
Bij de meisjes deden Sylvie en Liza het goed. Sylvie wist al haar wedstrijden op een ippon te winnen en werd overtuigend eerste. In de poule van Liza was het lastiger maar ook zij wist al haar wedstrijden te winnen zodat ook zij eerste werd in haar poule.
 
Bij de jongens was het in de poule van Nikita heel erg spannend. Hij won zijn eerste wedstrijd op een waza-ari, zijn 2e op een beslissing en de laatste verloor hij. Hierdoor was het extra spannend in zijn poule omdat er meerdere gewonnen en verloren hadden. Uiteindelijk werd Nikita op punten eerste in zijn poule.
 
Eerste prijs:Boaz Zuierveld, Lars van der Linden, Liza Bakker, Nikita de Boer, Roan van der Burch, Ruben Ypenburg, Sylvie van Eekelen
 
Tweede prijs hebben gewonnen zijn: Charlie Oen, Jens Lek, Jesse Veeken, Lucas Ypenburg, Mark van der  Eijk
 
Derde prijs: Bart Müller, Bjorn van der Linden, Erlend Keune, Floris de Kruijf, Freek Beurskens, Isa Gouders, Julia Zanting, Martijn De Jong, Mathieu Antonis, Rutger de Paauw, Sem Hoogendoorn, Sep Berkelaar, Tijm Cornelissen, Wesley Daudeij, Wout Cornelissen
 
Iedereen gefeliciteerd met jullie prijs.  
 

 
Jens naar districtskampioenschappen

Jens en Boaz hebben vandaag meegedaan met de afdelingskampioenschappen voor A-pupillen.
Zij deden mee in dezelfde gewichtsklasse waarvan de beste 5 zich plaatsen voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.
 
Boaz heeft goed gedraaid maar wist niet bij de eerste 5 te komen en Jens is 5e geworden waardoor hij zich heeft geplaatst voor de kampioenschappen van Noord-Holland.
 

 
1 eerste, 3 tweede en 2 derde prijzen bij ontwikkelingstoernooi
 
Vandaag hebben Boaz, Emma, Jens Sem Hoogendoorn, Sylvie en Wesley meegedaan aan het 2e ontwikkelingstoernooi van dit seizoen. Iedereen heeft minstens 3 wedstrijden gedraaid. Er waren spannende partijen en iedereen heeft goed zijn best gedaan. Boaz is 1e geworden in zijn poule. Jens, Sem en Sylvie zijn 2e geworden in hun poule. Emma en Wesley zijn 3e geworden in hun poule.
 

 
3 eerste prijzen bij ontwikkelingstoernooi
 
Vandaag hebben 6 leerlingen meegedaan met het 1e ontwikkelingstoernooi van dit seizoen. Ze werden ingedeeld in een poule van vier deelnemers en moesten 3 wedstrijden draaien.
Boaz ging heel goed en hij won zijn partijen overtuigend. Hij wist al zijn wedstrijden op een Ippon te winnen met houdgrepen en mooie worpen. Hierdoor werd Boaz 1e in zijn poule. 
Wesley wist 2 wedstrijden in zijn poule te winnen en werd hij 2e in zijn poule.
Ook Sylvie en Liza waren heel goed bezig en wisten alle wedstrijden met mooi worpen op ippon te winnen.
Ook Sebastian en Jens hebben goed hun best gedaan en werden gedeeld 3e. 
 

 
 
Pieten op de zaterdagochtend
 
Ook zaterdag werden de allerkleinsten verrast door de Pieten. Er werden Sinterklaasliedjes gezongen en pepernoten gegeten.
 
 
 
Pieten op de vrijdagavond
 
De kinderen van de vrijdag werden verrast door de Pieten. Het was gezellig en de pepernoten waren lekker.
 
 
 
Sem en Jens 2e bij Topjudo toernooi Almere 
 
Vandaag hebben Amber, Floris, Jens, Joey, Pedro, Roan en Sem meegedaan aan het sterk bezette Topjudo toernooi in Almere.
 
In de ochtend moest Jens judoën en hij deed het net zoals vorige week weer heel goed. Hij zat in een poule van 4 en moest dus 3 wedstrijden judoën. De eerste verloor Jens van de latere kampioen. Zijn 2e en 3e wedstrijd wist Jens te winnen door een mooie overnamen te plaatsen met Tani-Otoshi. Door dit resultaat werd Jens 2e.
 
Later op de dag moesten Sem en Pedro hun wedstrijden maken en zij werden in dezelfde poule ingedeeld. Sem wist zijn 1e wedstrijd te winnen en zijn 2e wedstrijd verloor hij helaas. Pedro verloor allebei zijn eerste twee wedstrijden. De 3e wedstrijd moesten ze tegen elkaar draaien en wist Pedro van Sem te winnen. Door dit resultaat eindigden Sem en Pedro samen met een andere deelnemer gelijk in de poule. Hierdoor moesten er extra wedstrijden gemaakt worden. Sem wist zijn 2 extra wedstrijden te winnen en Pedro verloor helaas zijn extra wedstrijden. Hierdoor werd Sem net als Jens 2e in zijn poule.
 
Ondanks dat Amber, Floris, Joey en Roan goed hun best hebben gedaan zijn zij helaas niet in de prijzen gevallen.
 

 
Open Waterlandse in Purmerend 

Voor Jens Lek werd het vandaag een mooie wedstrijddag in Purmerend bij het Open Waterlandse judotoernooi.
 
Hij wist zijn eerste wedstrijd op beslissing te winnen en in zijn 2e wedstrijd wist hij te winnen met een mooie Harai Goshi. In de wedstrijd voor de gouden plak verloor hij helaas en werd hij knap tweede in zijn poule.
 
Helaas wisten Amber, Jorn, Nigel en Roan vandaag geen prijs te winnen 

 
 
 
Fuyiama Abcoude 
 
Zondag 11 november is in Abcoude het eerste Fuyiama toernooi van dit seizoen gehouden.
Het was de eerste keer dat er ook kinderen vanuit de locatie Petteflet hebben meegedaan.Het was een leuk toernooi en voor veel deelnemers was het de eerste keer dat ze aan een toernooi buiten de club hebben meegedaan.
 
Judoschool Blaauw feliciteert Amy, Bas, Bjorn, Boaz, Jens, Joey, Martijn, Sem met het behalen van hun eerste prijs
 
2e plaatsen waren er voor: Amber, Bas, Floris, Isa, Julia, Ruben, Thijmen
 
3e plaatsen waren er voor: Benjamin, Jesse, Justin, Kyan, Lars, Lucas, Mark, Mathieu, Mecx, Nigel, Nikita, Pedro, Roan, Robin, Rutger, Sebastian, Sem, Sep, Sylvie, Thijs, Tijm, Verena, Wesley
 
 
 
 
 
Open dag bij Plux 
 
Op zondag 9 oktober was er een open les bij Plux Uithoorn. De kinderen kwamen bezweer en enthousiast van de mat.
 
 
Eerste lessen bij Plux 
 
De judolessen bij PLUX Uithoorn zijn van start gegaan. 
 
 
Judolessen bij Plux Uithoorn  
 
Op dinsdag 4 septemer beginnen de judolessen bij Plux in Uithoorn. Geef je op voor een proefles of kijk voor meer informatie bij Info.

 
Judoseizoen begint weer  

In de week van 27 augustus beginnen de judolessen weer in de Ronde Venen. Wij hopen dat iedereen is uitgerust en een fijne vakantie heeft gehad.