Buitenlessen voor 19 jaar en ouder 
 
Ook de buitenlessen voor 19 jaar en ouder mogen opgestart worden.
 
Voor Wilnis zal de eerste les 14 mei zijn en voor Uithoorn zal dit dinsdag 19 mei zijn.Hierover is 13 mei een mail verzonden.
  
 
 
Eerste week buitenlessen locatie Uithoorn 

In Uithoorn zijn 11 mei en 12 mei ook de eerste buitenlessen geweest. De kinderen waren enthousiast en hebben goed getraind.

Inmiddels hebben we ook goedkeuring van de gemeente de Ronde Venen en gemeente Uithoorn voor buitenlessen voor boven de 18 jaar. Woensdag 18 mei zal er naar deze leerlingen een mail verzonden worden met verdere info. 
 
 

 
Eerste week buitenlessen locatie Wilnis 

De eerste week van de buitenlessen voor leerlingen t.m. 18 jaar voor de locatie Wilnis zijn geweest en wij zijn blij met de opkomst en het enthousiasme.

De komende week gaan ook de buitenlessen voor leerlingen t.m. 18 jaar opgestart worden bij de locaties in Uithoorn en hopen dat dit net zo succesvol zal zijn. Informatie over deze lessen hebben wij afgelopen woensdag gemaild

De tekst van de mail is terug te vinden via de link Mail 6-5-20 opstarten lessen Uithoorn.

Ook de buitenlessen voor boven de 18 jaar hopen we snel op te starten. We moeten eerst toestemming krijgen van de gemeente om dit te mogen opstarten maar we verwachten dat dit snel geregeld kan zijn.
 

 
Eerste buitenlessen locatie Wilnis

Op 6 mei heeft Martijn de 1e buitentraining gegeven. Iedereen was enthousiast en hield zich netjes aan de gemaakte afspraken.
 
Martijn vond het leuk om iedereen weer te zien.Volgende week gaan ook de buitenlessen in Uithoorn voor iedereen t.m. 18 jr. opgestart worden. Vandaag is er hierover een mail verzonden.
 
  
 
Buitenlessen locatie Wilnis
 
Wij zijn blij dat we weer rustig aan mogen gaan opstarten met de lessen. Vanaf woensdag 6 mei gaan we weer de lesgeven voor iedereen t.m. 18 jaar. Alleen moeten de lessen buiten gegeven worden en moet er rekening gehouden worden met de protocollen die zijn opgesteld. Bijvoorbeeld dat je van 13 t.m. 18 jaar rekening moet houden met de 1.50 meter regel.
 
Op vrijdag 1 mei is er aan de leerlingen die 18 jaar of jonger zijn een mail verzonden met informatie over deze lessen. De tekst is terug te vinden via de link Mail 1-5-20 opstarten lessen Wilnis
 


Coronavirus (25-03-20)
 
Vanwege het Coronavirus is het begrijpelijk dat de lessen niet door kunnen gaan en vinden, ondanks dat het overmacht is, het heel vervelend dat de lessen uitvallen. Daarom bekijken wij de mogelijkheden om de gemiste lessen in de vakanties in te halen en/of een maandelijkse korting op het lesgeld in het volgend seizoen te geven.
 
Zodra we weten wanneer de lessen weer gaan plaatsvinden worden jullie nader geïnformeerd over de compensatie.
 
Wij hopen op uw begrip en hopen met uw ondersteuning deze moeilijke tijd door te komen.
 
Uiteraard blijft Martijn 2x in de week een workshop maken zodat de conditie op peil gehouden kan worden.
 
Doe voorzichtig en blijf gezond.

 
Coronavirus  
 
De judo bond Nederland (JBN), NOCNSF en RIVM adviseren om alle trainingen tot en met 31 maart af te gelasten.
 
Hieraan gaan wij gevolg geven en dit betekent dat wij al onze lessen van maandag 16 maart t.m. dinsdag 31 maart niet door laten gaan. Dit geld ook voor de lessen bij Plux en de Petteflet. 
 
Wij hopen op je begrip en we zullen je op de hoogte houden via de mail, Facebook en onze website.  
 
Coronavirus  
 
We houden natuurlijk alle berichtgeving van met name het RIVM en de Judo Bond Nederland in de gaten. In Nederland zijn op advies van het RIVM alle evenementen vanaf 100 deelnemers/mensen afgelast tot 31 maart.
 
Dit betekent dat alle judowedstrijden tot en met eind maart niet doorgaan. De judolessen vallen daar niet onder.
 
Voorlopig gaan alle judolessen daarom nog door.
 
We houden natuurlijk wel alle berichtgeving in de gaten waar het gaat over het wel/niet kunnen geven van lessen. Als lessen niet doorgaan zullen we iedereen tijdig informeren.
 
Onderstaand wel een verzoek en de vraag is om je daaraan te houden.
 
  • Heb je last van verkoudheid, hoesten of koorts, bezoek dan geen van onze judolessen. Heb je geen van deze klachten meer, dan ben je weer van harte welkom. Als er leerlingen met bovengenoemde klachten zijn op de les dan wordt er gevraagd om de les te verlaten. Daarvoor vragen wij uw begrip.
  • Was voor iedere les je handen net voordat je de mat opstapt. Van de ouders van onze jeugdjudoka’s verwachten we dat ze hier op toezien. In de kleedkamers, toilet, en achter het barretje staat vloeibare zeep en zijn er papieren handdoekjes om je handen te drogen.
 
Mocht de leraar ook deze symptomen vertonen dan zal hij geen lesgeven, wij vragen hiervoor uw begrip.
 
Hieronder belangrijke en simpele maatregelen die je buiten de judomat kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
 
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden 
 
Sotai Renshyu judotoernooi  
 
Vandaag hebben 17 leerlingen meegedaan met het leuke en goed georganiseerde Sotai Renshyu judotoernooi in Leimuiden.
 
Er waren spannende poules, mooie ippons en veel ervaring werd er opgedaan.
 
Aan het eind van de wedstrijddag waren er zes 1e plaatsen, zeven 2e plaatsen, twee 3e plaatsen en een 4e en 5e plaats gewonnen.
 
Gefeliciteerd met jullie prijzen
 
1e 🏆plaatsen waren er voor: Alec, Björn , Boaz, Joey, Luuk, Raf
 
2e 🥈plaatsen waren er voor: Jens, Julia, Mathieu, Nigel, Sylvie, Wesley, Wouter
 
3e 🥉 plaatsen waren er voor: Bjorn, Freek
 
4e plaats was er voor: Floris
 
5e plaats was er voor: Pedro
 
 
 
Examens   
 
De afgelopen week zijn er examens geweest voor leerlingen met maximaal oranje band. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en na een woordje van Martijn zijn slip of band in ontvangst mogen nemen.

 
 
Ontwikkelingstoernooi  
 
In Amsterdam Zuid-Oost hebben afgelopen zondag 8 judoka´s meegedaan met het eerste ontwikkelingstoernooi van dit seizoen.
 
Raf heeft 3 wedstrijden gedaan waarvan hij er met een O Goshi 2 op een waza-ari won en 1 partij op een ippon. Hierdoor werd Raf 🥇1e in zijn poule.
 
Wesley zat in een poule van 2 en wist 3x keer te winnen met een linker O Goshi. Ook hij mocht de 🥇gouden medaille in ontvangst nemen.
 
Sylvie wist de 🥈zilveren medaille in haar poule te winnen door de eerste 2 wedstrijden te winnen en helaas verloor zij haar laatste partij.
 
Sebastian , Luuk , Boaz, Jens, Julius hebben goede partijen gedraaid en werden gedeelde 🥉3e in hun poule.


 Pietenbezoek 
 
Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn de kleinste judoka's tijdens de les verrast met een Pietenbezoek. Het was gezellig en de pepernoten waren lekker. 
 

 
Jeugdtoernooi Judo Yushi
 
Afgelopen zondag deden Amber, Björn , Boaz , Freek, Jens, Mathieu, Mecx, Raf en Wesley mee aan het sterk bezette Judo Yushi jeugd toernooi in Nieuw-Vennep.
 
Iedereen heeft goed zijn best gedaan en na spannende wedstrijden met o.a. scores net buiten de tijd, mooie worpen en winst en verliespartijen op beslissing werden er diverse prijzen behaald.
 
Jens werd 🥈2e in zijn poule en 🥉3e in hun poule zijn Björn, Freek en Raf geworden. Gefeliciteerd met jullie medaille. 

 
Abcoude

Afgelopen zondag is in Abcoude het eerste Fuyiama toernooi van dit seizoen gehouden. Naast de leerlingen uit Wilnis deden er ook leerlingen mee van de groepen in Uithoorn bij Plux en Borus Kinderopvang

Het was een leuke wedstrijddag met voor iedereen een verdiende medaille.

🥇Judoschool Blaauw feliciteert Bjorn en Boaz met het behalen van hun eerste prijs

🥈2e plaatsen waren er voor: Jens, Luc, Luuk, Quinten, Roan, Thijmen, Tom Z. en Tom H.

🥉3e plaatsen waren er voor: Amber, Ayden, Björn, Calcin, Emma, Jesse, Julia, Lars, Levi, Mecx, Nigel, Nikita, Nikola, Olivier, Raf, Ruben, Sebastian, Sylvie, Ties, Wesley, Yasmine

 

 
Amsterdam city swim
 

Afgelopen zondag heeft Martijn samen met Ricardo, een vriend van Martijn, de Amsterdam City swim gedaan door de Amsterdamse grachten. Bij de Amsterdam City Swim leg je 2,1 km zwemmend af in de grachten van Amsterdam met de bedoeling om naast deze uitdaging zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte ALS.

 

Tijdens de opening hebben bekende Nederlanders, zoals Pieter van de Hoogenband en Rene Froger, nog een toespraak gehouden of gezongen. Hierna gingen de deelnemers in verschillende waves het water in. Martijn ging om 14:15 uur het water in. Ondanks dat het water koud was hield zijn wetsuit hem warm en wist hij ondersteund door zijn ouders, vrienden en een oom de pittige tocht te volbrengen. Het streven was om de afstand in een uur af te leggen maar dat is net niet gelukt. Ze hebben er een uur en 1 minuut overgedaan.

 

Martijn heeft €590 opgehaald voor onderzoek om de ziekte ALS te bestrijden. In totaal is er meer dan 1 miljoen euro opgehaald door de zwemmers. Bij deze wil Martijn iedereen die een donatie heeft gedaan bedanken.

Tot eind september kan er nog gedoneerd worden via de site https://www.amsterdamcityswim.nl/doneren