Sotai Renshyu judotoernooi  
 
Vandaag hebben 17 leerlingen meegedaan met het leuke en goed georganiseerde Sotai Renshyu judotoernooi in Leimuiden.
 
Er waren spannende poules, mooie ippons en veel ervaring werd er opgedaan.
 
Aan het eind van de wedstrijddag waren er zes 1e plaatsen, zeven 2e plaatsen, twee 3e plaatsen en een 4e en 5e plaats gewonnen.
 
Gefeliciteerd met jullie prijzen
 
1e 🏆plaatsen waren er voor: Alec, Björn , Boaz, Joey, Luuk, Raf
 
2e 🥈plaatsen waren er voor: Jens, Julia, Mathieu, Nigel, Sylvie, Wesley, Wouter
 
3e 🥉 plaatsen waren er voor: Bjorn, Freek
 
4e plaats was er voor: Floris
 
5e plaats was er voor: Pedro
 
 
 
Examens   
 
De afgelopen week zijn er examens geweest voor leerlingen met maximaal oranje band. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en na een woordje van Martijn zijn slip of band in ontvangst mogen nemen.

 
 
Ontwikkelingstoernooi  
 
In Amsterdam Zuid-Oost hebben afgelopen zondag 8 judoka´s meegedaan met het eerste ontwikkelingstoernooi van dit seizoen.
 
Raf heeft 3 wedstrijden gedaan waarvan hij er met een O Goshi 2 op een waza-ari won en 1 partij op een ippon. Hierdoor werd Raf 🥇1e in zijn poule.
 
Wesley zat in een poule van 2 en wist 3x keer te winnen met een linker O Goshi. Ook hij mocht de 🥇gouden medaille in ontvangst nemen.
 
Sylvie wist de 🥈zilveren medaille in haar poule te winnen door de eerste 2 wedstrijden te winnen en helaas verloor zij haar laatste partij.
 
Sebastian , Luuk , Boaz, Jens, Julius hebben goede partijen gedraaid en werden gedeelde 🥉3e in hun poule.


 Pietenbezoek 
 
Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn de kleinste judoka's tijdens de les verrast met een Pietenbezoek. Het was gezellig en de pepernoten waren lekker. 
 

 
Jeugdtoernooi Judo Yushi
 
Afgelopen zondag deden Amber, Björn , Boaz , Freek, Jens, Mathieu, Mecx, Raf en Wesley mee aan het sterk bezette Judo Yushi jeugd toernooi in Nieuw-Vennep.
 
Iedereen heeft goed zijn best gedaan en na spannende wedstrijden met o.a. scores net buiten de tijd, mooie worpen en winst en verliespartijen op beslissing werden er diverse prijzen behaald.
 
Jens werd 🥈2e in zijn poule en 🥉3e in hun poule zijn Björn, Freek en Raf geworden. Gefeliciteerd met jullie medaille. 

 
Abcoude

Afgelopen zondag is in Abcoude het eerste Fuyiama toernooi van dit seizoen gehouden. Naast de leerlingen uit Wilnis deden er ook leerlingen mee van de groepen in Uithoorn bij Plux en Borus Kinderopvang

Het was een leuke wedstrijddag met voor iedereen een verdiende medaille.

🥇Judoschool Blaauw feliciteert Bjorn en Boaz met het behalen van hun eerste prijs

🥈2e plaatsen waren er voor: Jens, Luc, Luuk, Quinten, Roan, Thijmen, Tom Z. en Tom H.

🥉3e plaatsen waren er voor: Amber, Ayden, Björn, Calcin, Emma, Jesse, Julia, Lars, Levi, Mecx, Nigel, Nikita, Nikola, Olivier, Raf, Ruben, Sebastian, Sylvie, Ties, Wesley, Yasmine

 

 
Amsterdam city swim
 

Afgelopen zondag heeft Martijn samen met Ricardo, een vriend van Martijn, de Amsterdam City swim gedaan door de Amsterdamse grachten. Bij de Amsterdam City Swim leg je 2,1 km zwemmend af in de grachten van Amsterdam met de bedoeling om naast deze uitdaging zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen de ziekte ALS.

 

Tijdens de opening hebben bekende Nederlanders, zoals Pieter van de Hoogenband en Rene Froger, nog een toespraak gehouden of gezongen. Hierna gingen de deelnemers in verschillende waves het water in. Martijn ging om 14:15 uur het water in. Ondanks dat het water koud was hield zijn wetsuit hem warm en wist hij ondersteund door zijn ouders, vrienden en een oom de pittige tocht te volbrengen. Het streven was om de afstand in een uur af te leggen maar dat is net niet gelukt. Ze hebben er een uur en 1 minuut overgedaan.

 

Martijn heeft €590 opgehaald voor onderzoek om de ziekte ALS te bestrijden. In totaal is er meer dan 1 miljoen euro opgehaald door de zwemmers. Bij deze wil Martijn iedereen die een donatie heeft gedaan bedanken.

Tot eind september kan er nog gedoneerd worden via de site https://www.amsterdamcityswim.nl/doneren